Carpe Diem

Förlåt för att uppdateringen har varit usel. Jag har jättemycket att skriva om, men jag har haft hur mycket som helst att göra så bloggen glömdes bort där ett tag, men nu är jag tillbaka.
 
Jag blir lite stressad av Carpe Diem. Hur ska du hinna fånga dagen i allt detta slit och släng liv som vi lever?
Om vi verkligen hade haft en chans att ta vara på dagen hade vi gjort det. Hade jag fått välja hur en dag skulle se ut i mitt liv så hade den inte sett ut som den gör idag. Just nu är jag alltid tvungen att gå upp alldeles för tidigt,  stressa igenom frukosten, springa till skolan och sen sitta av tiden en hel dag i skolan. När man väl är hemma från skolan vid ungefär fyra-tiden, ja då ska man hinna göra allt annat som hålla uppe sina sociala kontakter, träna, handla, städa, fixa och eventuellt även jobba. Hur är detta möjligt?
 
Och sen vill man ju hinna med att fånga dagen också. Jag har en lång lista på saker jag vill göra innan jag dör och jag har helt ärligt ingen aning om hur jag ska kunna ta vara på varje dag. Du har ungefär 14 timmar att utnyttja varje dag, men ändå hinner du inte med det du verkligen vill göra..anledningen är att vi har mer måsten att göra än timmar på dygnet. Vi måste äta, sova, vara i skolan, jobba, duscha, städa, tvätta, laga mat och tusen andra saker.
Därför är det omöjligt för oss att även tänka på Carpe Diem, som egentligen är jätteviktigt, men som tappas bort på vägen. Jag tycker det känns bättre att fånga dagen imorgon istället.
Tankar | | Kommentera |
Upp