Föreningsmakt

Dagen började med skola fram till 14.30. Nu är det bara två dagar kvar & sen är det lov för en gång skull. Efter det tog jag en sväng på stan för att kika efter något att ha på mig på Halloween... Svårt det där. På kvällen var det möte med fritidsförvaltningen och föreningar i Skövde kommun. Vi fick riktigt god mat också!!
 
Det absolut tråkigaste med sådana här möten är att det bara för de stora föreningarna (handboll, fotboll, basket, ishockey) som kommer till tals. De skriker ut sina åsikter, klagar & använder sin makt. För det är just det de har, MAKT. Medan de pratar om en ekonomi som har miljoner inblandade så sitter vi små föreningar bredvid och har några tusen på kontot. De ska inte tycka synd om sina föreningar. Varför inte lyfta upp de små föreningarna så att vi hamnar på samma nivå?
 
Och varför ska vi inte få tillgång till de stora hallarna? De stora föreningarna har hallarna uppbokade i flera år framöver. Om någon snor deras tider kommer de protestera väldigt rejält vilket kommunen är rädda för eftersom det är dem som har makten. De styr. Vi tränar i en för liten hall just nu & vi klagar inte...Vi vill bara ha några tusen i bidrag, medan de stora föreningarna klagar på att de betalar kommunen miljoner varje år. De har iallafall en bra ekonomi. Mycket saker kom upp och ibland så kände man att man bara ville ställa sig upp och protestera men ändå gjorde man inte det, pga att vi har ingen talan i detta. De stora föreningarna är dem som drar hit besökare. Det är det som kommunen och näringslivet tjänar på.
 
Några bilder från dagen.
Vardag | | 71 kommentarer |
Upp