När är det okej att förlova sig?

Häromdagen så fick jag ett SMS från min pojkvän som berättade att han hade tänkt att vi kunde förlova oss runt nyår, vilket isåfall skulle betyda efter åtta månader tillsammans. Jag blev givetvis väldigt glad av att höra det men började själv fundera på i vilken ordning du bör göra saker i ett förhållande. Bör du till exempel flytta ihop med personen före du förlovar dig och hur tidigt in i förhållandet är det faktiskt okej att förlova sig? Jag tog helt enkelt Google som hjälp och insåg att det fanns en hel del olika åsikter om detta.

 

Det här med att alla ungdomar nu för tiden ska förlova sig. Vad handlar det om? När ett 15-årigt par går och förlovar sig efter fyra månader tillsammans så har jag svårt att ta det seriöst. Förlovning betyder att man lovar varandra ett giftermål, vilket faktiskt betyder att man vill leva resten av livet med varandra.

 

Jag menar absolut inte att du inte kan vara säker på vem du vill leva med resten av livet redan när du är 15, men du har samtidigt inte lika mycket att jämföra med som om du skulle varit äldre. När du är så ung så går du igenom en period i livet som innebär att du inte riktigt vet vem du är och vad du vill göra, så varför bestämma dig så fort för vem du ska leva med? Varför ha så bråttom? Räcker det inte med att bara vara i ett förhållande? Behöver du en ring på fingret som bevisar att ni älskar varandra?

 
 
Jag anser att det här med förlovning är ett viktigt beslut, men jag kan samtidigt inte sätta en speciell gräns när jag anser att det är okej att ta detta steg i förhållandet. Jag tycker att du ska gå på känslan, men du får heller inte låta dig luras av den. Det är viktigt att verkligen våga känna efter och vara kritisk till sina känslor. Jag tror att det kan vara bra att ha flyttat ihop eller i alla fall provat att bo ihop innan man förlovar sig då relationen ofta kan förändras när man har personen så nära sig hela tiden. Du bör även ha i åtanke vad förlovning faktiskt innebär och vad det är du lovar den andra personen.

 

Jag tycker att om din känsla säger att du vill leva med den här personen resten av ditt liv och ni båda är överens, så varför vänta? Livet handlar trots allt om att våga göra det du känner för eftersom du aldrig vet när det är försent.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 
 
 
 
 
Tankar | | En kommentar |
Upp