Jag vill inte vara med mer.

Ibland så önskar man att man bara kunde lägga sig ner och blunda och sluta vara med när det blir jobbigt. Alla har motgångar. Vissa oftare och större. Oavsett så kommer vi att upptäcka livets motgångar under livets gång.

Jag tror att de allra flesta har känt att de ibland bara vill ha någon att luta sig emot som talar om att allt kommer att ordna sig. Även om det känns hopplöst så behöver man helt enkelt höra dem där orden. Vi människor behöver trygghet. Saken är faktiskt den att trygghet är något som kommer väldigt långt ner på vår behovstrappa. Det kommer direkt efter våra fysiologiska behov som sömn, mat, luft osv. Därför är det jätteviktigt att vi känner oss trygga innan vi kan gå vidare och uppfylla våra andra behov.

Stress är också något som vi alla har känt av någon gång. Stress är något som i de flesta fall är väldigt dåligt för oss människor. Psykisk stress till exempel. Det är något som är rent av farligt i längden. Psykisk stress uppstår när en människa får för mycket motgångar och problem att ta hand om. Vi klarar inte det.
Då är det jätteviktigt att vi har personer runt omkring oss som finns där och kan stötta oss. Någon som kan få en och slappna av och känna trygghet. Någon som säger att allt kommer att ordna sig tillslut.
Tankar | | 3 kommentarer |
Upp