Positivt med mål och drömmar?

Det här med mål & drömmar.  Det sägs att mål och drömmar är bra för oss. Att det ger oss motivation. Men vad händer om man faktiskt inte har några mål eller drömmar? Finns det folk som inte har något framtidstänk alls? Är dessa människor bara trötta på livet eller har dem helt enkelt bara gett upp?

 

Jag tror att en risk med för mycket drömmar och mål är att det hindrar en från att göra annat och faktiskt leva för dagen.  Det finns en risk att man glömmer bort att leva här och nu och att man tänker för mycket på framtiden. Jag tror därför att man istället ska se sina mål och drömmar som riktlinjer i livet. Självklart är det jättebra med mål och drömmar. Det är då vi har något att kämpa för, något att se fram emot osv, men man får inte bli för blind för andra alternativ. Man ska inte vara rädd för att plötsligt ändra riktning om man skulle känna för det.

 

Jag har nog rätt många mål (eller riktlinjer). Jag är och har alltid varit en person som vill göra för mycket. Som aldrig har kunnat bestämma mig för vad det är jag vill satsa på helst. Jag vill göra allt. Jag har aldrig kunnat placera mig någonstans för jag vill passa in överallt, vilket är omöjligt. Jag tänkte att detta inlägg även skulle vara som en lite påminnelse för mig själv om vad jag faktiskt satt upp för mål för mig själv i livet och kanske framförallt de kommande åren.

 

 JAG VILL

 Ta studenten med ett så bra medelbetyg som möjligt

 Tågluffa i Europa sommaren 2013

 Bli vigare

 Bli bättre på cheerleading & få snyggare kropp

 Tatuera mig

 Tävla SM i Cheerleading

 Utveckla mitt företag

 Lära mig spela piano & gitarr

 Börja med Poledance

 Vara med i en film

 Utbilda mig till make-up artist/stylist

 Utbilda mig till bartender

 Ta körkort

 Jobba utomlands

 Flytta till Göteborg

 Resa till USA

 Få mer tid till vänner

 JAG MÅSTE:

 Jobba hårt i skolan

 Tjäna pengar, Tjäna pengar, Tjäna pengar

 Stretcha

 Träna hårt

 Börja övningsköra

 Söka ett till jobb

 Hitta lägenhet

 Hålla igång och utveckla föreningen

 Spara pengar

 Bli ännu mer motiverad

 

 

I stort sätt så handlar allting om att kämpa hårt och att tjäna pengar. Majoriteten av alla saker på listan ovan handlar om pengar. Jag vet precis vad som krävs av mig men jag vet att allt handlar om prioriteringar men eftersom jag alltid har haft svårt för just det så låter jag det bli som det blir. Jag får helt enkelt se vart jag hamnar i slutändan. Jag tänker fokusera mest på att göra sånt som får mig att må bra, som att umgås med mina underbara vänner till exempel.

Tankar | | En kommentar |
Upp