Kroppen efter förlossningen

Jag hade väldigt tur under min graviditet, eftersom jag endast gick upp totalt 7-8kg och det enda som växte var magen. Trots det så vägde Vera 4445g och var 53 cm lång så hon var mycket större än vad vi förväntade oss. Jag räknade med en bebis på ca 3000g eller lite mer. 

Under graviditeten åt jag i stort sett som vanligt, men inga supermängder. Jag tror att det är viktigt att inte skylla sitt matintag på graviditeten på så sätt att man tänker att "men jag är ju gravid, jag kan äta det här" osv. utan försöka äta som man gjorde innan alternativt nyttigare samt inte sluta röra på sig. I slutet hade jag dock till och med svårt för att gå promenader men jag tvingade ändå mig själv att gå kortare sträckor för det kändes inte bra att kroppen skulle sitta still helt och hållet. 

Sen får man inte glömma att alla har olika förutsättningar, olika kroppar osv vilket innebär att vissa går upp lättare i vikt, påverkas mer av gravidhormoner osv. Som tur är har jag svårt för att öka i vikt vilket jag är otroligt tacksam för. 


3,5 dygn efter förlossningen 


6 dagar efter förlossningen


En vecka efter förlossningen 
| bf2015, förlossning, gravid | | Kommentera |
Upp